Fröken Elvis

Fröken Elvis

Popular

Popular releases

Albums

Singles and EPs

Featuring Fröken Elvis

Fans also like

Artist Playlists

About

13,603 monthly listeners

Om du tänker dig att du har ett band med dina bästa vänner, ni klickar både musikaliskt och har samma smak för gott fika. Där har du Fröken Elvis! 
 Allt började med Elvis på svenska, som också blev namnet på första albumet som släpptes 2015. Elvis låtar på svenska arrangerade på egen hand för det omisskännliga Fröken Elvis-soundet. Musik med humor, värme, lite allvar, och en jädra massa instrument. Konceptet visade sig bli en hit. Bandet spelade för utsålda hus, slog flera publikrekord och lyckades placera sitt debutalbum på försäljningstopplistan i Sverige, och på Spotifys virala topplista – med två låtar.
 2017 släppte Fröken Elvis sitt andra album, Kungen & Vi, för vilket de nominerades för Manifest-priset Årets album kategori visa. Bandet blandar här Elvis med helt egenskrivna låtar, där småstadsromantik och knäckebrödssmulor av svenskt vemod smyger sig in. 
 Sedan bandet bildades har Fröken Elvis gjort nära 200 offentliga konserter – från Jokkmokk i norr till Malmö i söder, och därtill både i Finland, England och på Färöarna. 
 2018 släpptes singeln "Håll mig" som spelades in live på Södra teatern under bandets julturné. Och under sommaren 2021 släpptes den peppiga singeln ”Tid.” 
 2022 kommer bandet efterlängtade tredje album, ”Fröken Elvis och Giganterna”. Nu är det dags för den första singeln från det nya albumet att få möta publiken! ”Där går Maria” är en sång tillägnad alla de som varit ensamma under pandemin.

4,886

Followers