This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Mattias Nylander

Mattias Nylander

60 Monthly Listeners

About this artist

Posted By Mattias Nylander

<div>Mattias Nylander föddes i Bergsjö en kall vinterdag. Vid 16 års ålder skrev han sin första låt.

Efter detta har han inte kunnat sluta spela eller skriva.</div><div>

Det dröjde inte länge innan han fick sitt första skivkontrakt. Singeln ”Dom följer med mig hem” blev en av de mest spelade låtarna i P4 sommaren 2002 med efterföljande singlar som "Var det jag", "Himlen" och "Säg det inte så" som alla fick spelningar i Sveriges Radio. Låten "tror det kallas kärlek" från filmen "Love Boogie" sändes i SVT vid många tillfällen och spelades även i majoriteten av Sveriges skolor.

Mattias har synts en del i större sammanhang, b.l.a efter att ha spelat i festival efter Patrik Isaksson, öppnat för Rikard Wolff, medverkat i SVT-gokväll, finalist i "the next big thing" och flera välgörenhetssammanhang såsom Melodifestvalen för hemlösa m.fl. Han har även medverkat i idol vid två tillfällen (2005 och 2007) där han fick guldbiljetter bägge åren.

Efter debutalbumet arbetade Mattias med att lära sig producera låtar och under 2013 kom hans andra album "Avklädd" ut på Spotify och Itunes. Albumet fick fina recensioner och hans musik börjar nu närma sig en halvmiljon streams på Spotify. Under 2018 släpptes hans tredje skiva "En linje i sanden" som bl.a. innehöll singeln "Vi blir aldrig bra" som fick rotationsplats på Sveriges Radio.<br></div><div><br></div><div>Förutom produktion och låtskriveri så är han en aktiv artist/trubadur och tar spelningar i hela Mälardalen. För kontakt: mattiasnylandermn@gmail.com

</div>

Where people listen

 • 1.
  Stockholm, SE
  18 Listeners
 • 2.
  Oslo, NO
  3 Listeners
 • 3.
  Solna, SE
  3 Listeners
 • 4.
  Skarpnaeck, SE
  2 Listeners
 • 5.
  Uppsala, SE
  2 Listeners
 • 6.
  Farsta strand, SE
  2 Listeners

Albums

Singles and EPs