This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Iris Kroes

Popular

 1. 1.
  FJOER YN MIJ
  3:160:30
 2. 2.
  Go For Gold
  2:580:30
 3. 3.
  Foolish Games
  3:540:30
 4. 4.
  Surrounded by Water - Brassband de Bazuin Oenkerk
  3:410:30
 5. 5.
  Nothing Else Matters
  2:540:30
Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht.
Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar de finale van The Voice of Holland 2012 winnen.Nuchterheid is de sterkste kracht van de 25-jarige Iris. “Ik ben maar gewoon Iris uit Drachten,” benadrukt ze. ‘’Ik wil gewoon zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me. Als ik zing of op mijn harp speel vergeet ik de tijd, heb ik niets door van wat er om me heen gebeurt. Ik ga er helemaal in op. Dat zal altijd zo blijven.”
Iris tourde in 2012 als gastartiest met Marco Borsato, waarmee ze onder andere het Ziggo Dome opende. In augustus 2012 bracht Iris haar, door Fluitsma & van Tijn geproduceerde debuutalbum FIRST uit, dat 6 weken in de Album top 100 heeft gestaan.
Een zeer emotioneel moment uit de carrière van Iris was het optreden tijdens de herdenkingsdienst van de vliegramp MH17. De song ‘I still cry’ ging de hele wereld over nadat het live was uitgezonden op CNN.
Iris omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat. “Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet,” vertelt de zangeres. “Ik wil hard blijven werken en de komende tijd veel gaan leren, want ik ben nog lang niet uitgegroeid. Ik ben er echt nog niet. Sterker nog, voor mij begint het nu juist.’’

4,530

Monthly Listeners

2,204

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Iris Kroes now.

Listen to Iris Kroes in full in the Spotify app