This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Peter Eilander

Popular

 1. 1.
  4:250:30
 2. 2.
  3:380:30
 3. 3.
  Koraalbewerking Over: "Heugelijke Tijding"
  5:250:30
 4. 4.
  4:410:30
 5. 5.
  Toccata Psalm 146 vers 1 "Prijs den Heer met blijde galmen"
  6:580:30
Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd.
Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle (orgel en piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.
Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland. Zo concerteerde hij in Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.
Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam.
Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.
Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Tijdens het 50 jarig jubileumconcert van Cantate Deo in november 2015 werd Peter Eilander geridderd in de orde van Oranje Nassau.

1,012

Monthly Listeners

256

Followers

Where people listen

Albums

Discovered On

Related Artists

Listen to Peter Eilander now.

Listen to Peter Eilander in full in the Spotify app