This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Kalibwoy

Popular

 1. 1.
  Palo - Puri, KILATE TESLA,
  2:450:30
 2. 2.
  Cümle Alem - Murda, Ezhel,
  2:360:30
 3. 3.
  Backshot - Leftside
  3:120:30
 4. 4.
  2:400:30
 5. 5.
  Bad Gyal Fiesta - Limitless, Lion Fiah
  2:280:30
Natalio Rijssel, beter bekend onder de artiestennaam Kalibwoy, is geboren op 27 december 1987 in Amsterdam.
Kalibwoy is de leider van de Nederlandse Dancehall sound.
Hetgeen dat Kalibwoy een goede artiest maakt is zijn gedrevenheid en passie voor muziek. Zijn inspiratie komt uit talloze verschillende stromingen. Zo gebruikt hij niet alleen ritmes en klanken uit Reggae, Jazz, Hip-Hop en Latin muziek, maar ook uit de krachtige soul muziek van Otis Redding.
Zijn voorliefde voor Dancehall werd versterkt toen hij op 14 jarige leeftijd verhuisde van het koude Amsterdam naar het zonnige Suriname. Daar heeft zijn liefde voor de reggae muziek van Sizzla hem nieuwe vrienden opgeleverd, die zijn leven voor goed hebben veranderd.
Zijn klanken zijn te herleiden aan de bekende Dancehall artiesten Sizzla en Elephant Man, hoewel hij zelf aangeeft Vybz Kartel als zijn voorbeeld te zien. Hij ziet zichzelf als een zoon van Vybz Kartel, aangezien ze allebei dezelfde manier van werken hanteren. Toch doet Kalibwoy er een stapje bovenop.
In 2008 ontstond er een samenwerking met The Jamrock Crew. Samen met DJ Waxfiend, DJ MBA, DJ JAH en Shyrock / Maikal X stichtten zij de Nederlandse Dancehall scene. Deze samenwerking heeft hem naast optredens, ook andere dingen opgeleverd. Zo heeft hij de prestigieuze prijs ‘De Grote Prijs van Nederland’ in 2010 gewonnen. Diverse samenwerkingen gehad met Boaz v/d Beatz, Yellow Claw, Broederliefde, Dopebwoy en meer

324,792

Monthly Listeners

6,558

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Kalibwoy now.

Listen to Kalibwoy in full in the Spotify app