This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Birgit Schuurman

Popular

 1. 1.
  Stranded
  3:310:30
 2. 2.
  Fuel My Fire
  3:420:30
 3. 3.
  Just Say Yes
  6:490:30
 4. 4.
  Klein Beginnen
  3:240:30
 5. 5.
  Unintended
  4:000:30
Birgit maakt weer muziek! Na zich lange tijd vooral op haar acteercarriere gestort te hebben, kon ze haar eerste liefde niet langer negeren.
Ze maakte een heerlijke indie-pop plaat waar de organische sounds van cello, piano en gitaar samensmelten met vet geproduceerde beats, 80’s synths en dromerige koren.
Haar nieuwe album (release: 28 maart 2018) is haar meest autobiografische tot nog toe, vol songs waarin ze zichzelf bevraagt, terug en vooruit verlangt, de liefde verklaart, troost, zich verwondert en “sorry I fucked up…” zegt.
Birgit schreef en produceerde de plaat samen met oa Martijn Konijnenberg (Kygo), Marcel Tegelaar (Eefje de Visser), Stef Classens en Tom Tukker.
Na FUEL MY FIRE is nu haar 2e song STRANDED online. Een klein breekbaar liedje, waarin we Birgit meerstemmig horen zingen begeleidt door slechts gitaar en een enkele pianolijn.
STRANDED gaat over een ontmoeting die alles op zijn kop zet, je doet fantaseren over hoe je leven met die ander zou zijn.
De tweestrijd die je voelt. Is deze persoon ’t waard om alles achter te laten wat je hebt?
Birgit schreef dit nummer vorige winter samen met Bart Janssen, Eveline Vroonland en Martijn Terporten tijdens een writerscamp voor haar nieuwe plaat.
De gitaar die je hoort in de song is die middag opgenomen voor de demo, niet netjes maar met een kraakje hier en daar, en zo heeft ze het voor de uiteindelijke productie ook gelaten.
Net zoals het leven is; niet perfect, maar wel prachtig….

Albums

Singles

Related Artists

Listen to Birgit Schuurman now.

Listen to Birgit Schuurman in full in the Spotify app