This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Birgit Schuurman

Popular

 1. 1.
  Stranded
  3:310:30
 2. 2.
  Fuel My Fire
  3:420:30
 3. 3.
  Just Say Yes
  6:490:30
 4. 4.
  Klein Beginnen
  3:240:30
 5. 5.
  Liefde Van Later
  4:510:30
Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films & series en schitterde ze in het theater in toneelstukken en muziektheater-produkties.
En nu, 12 jaar na haar laatste album, verrast Birgit iedereen met het nieuws dat ze het afgelopen jaar aan een nieuw album heeft gewerkt!
De release van het album staat gepland voor het voorjaar van 2018 en de single FUEL MY FIRE, die 27 september gereleased wordt, is de openingstrack van dat album.
Birgit heeft een nieuw geluid gevonden, het voelt alsof haar stem “thuiskomt”.
De eerste single is een prachtige, sfeervolle, bittersweet popsong. Mede door de meeslepende strijkers-arrangementen heb je het gevoel dat je naar de soundtrack van een film luistert. Een film waarin Birgit de hoofdrol speelt en waarin ze vertelt over haar verlangens.
FUEL MY FIRE gaat over Birgit haar verlangen naar “lichtheid”, “onbeschreven bladzijdes” en vooral over haar “lust for life”.
Dit najaar duikt Birgit de studio in om de rest van de songs voor haar album op te nemen. Hiervoor schrijft en werkt ze samen met oa: Martijn Konijnenburg (Kygo, Nina June) Marcel Tegelaar (Eefje de Visser), Stef Classens, Tom Tukker en vele andere waanzinnige songwriters en producers.
Het album wordt haar meest autobiografische plaat tot nog toe. Het is een plaat waarop Birgit uitdaagt, zichzelf bevraagt, troost, sorry zegt en inspireert.
FUEL MY FIRE is het eerste hoofdstuk van haar verhaal

Albums

Singles

Related Artists

Listen to Birgit Schuurman now.

Listen to Birgit Schuurman in full in the Spotify app