This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Parham

Popular

 1. 1.
  Allting med dig
  3:090:30
 2. 2.
  Håller mig vaken
  3:260:30
 3. 3.
  Eller hur
  3:290:30
 4. 4.
  Space
  4:070:30
 5. 5.
  Gården
  4:290:30
Med den hyllade debuten ”Pojk” ifrån 2014 slog Parham alla med häpnad och kritiker-hyllades och belönades bland annat med pris för Årets Hip Hop på Manifestgalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik samt Årets Genombrott på Kingsize-galan.
Med andra skivan ”Hemma här” från 2016 tog Göteborgssonen Parham ett stort kliv fram i sin musikaliska identitet och beskrevs som en av Sveriges bästa textförfattare. Dagens Nyheter hyllade albumet med orden: ”Visar än en gång att han är svensk hiphops just nu kanske allra vassaste berättare.”, Gaffa skrev; ”Det är ett konststycke att sätta ihop ett album så här fint.”
Till skillnad från debuten som var en redovisning av Parhams liv fram tills dess, så är ”Hemma här” mer av en nutidsskildring och det övergripande temat är acceptans. Acceptans för vem man är, vart man kommer ifrån och både ens goda och dåliga sidor. Parham ger ytterligare en bit av sig själv, på ett så mänskligt, ärligt och nyanserat sätt. Detta hör man inte minst på första låten på albumet, ”Sådan far, sådan son” där Parham gör upp med sin far.
Av allt att döma verkar det som att Parham inför 2018 återigen tar ett nytt grepp kring sitt berättande och som skildrare av vår samtid och då genom de två singlarna ”Allting med dig” och ”Space”.

Albums

Singles

Related Artists

Listen to Parham now.

Listen to Parham in full in the Spotify app