This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Kikki Danielsson

Popular

 1. 1.
  Bra vibrationer
  3:060:30
 2. 2.
  Godmorgon - Chips
  3:010:30
 3. 3.
  Papaya Coconut
  3:570:30
 4. 4.
  Tills vägarna tar slut
  2:410:30
 5. 5.
  Papaya Coconut - Radio Edit - Dr. Alban,
  3:080:30
THE PAINTED LADY - en trilogi med Kikki Danielsson
Kikki Danielsson träffade Sulo Karlsson i samband med en inspelning av Så ska det låta - och i pauserna fann de varandra i samtal om musik och då självklart om deras gemensamma kärlek till countryn. Det mötet blev starten på en vänskap och ett extraordinärt musiksamarbete!
Arbetet med "Painted lady"-trilogin började i januari 2014 när Kikki och Sulo spelade föreställningen "Kikkiland" på Göteborgs stadsteater.
Skådespeleriet öppnade nya nyanser i Kikkis uttryck och Sulo tyckte det var dags att spela in "det där ultimata country albumet" som de pratat så mycket om. Ett album där texten och berättelserna från ett långt händelserikt liv stod i fokus!
Just det att prata har också varit en av de viktigaste delarna för att kunna göra det som kom att bli de tre albumen - genom de långs samtalen fick Sulo ta del av Kikkis liv, tankar och känslor. Utifrån dessa har han skrivit texterna som alla är som sidor ur Kikkis dagböcker!
Efter 2015 års kritikerrosade succé album "Postcard from a painted lady" följde julskivan "Christmas card from a painted lady" 2016
Det kreativa teamet runt Kikki har under hela resan varit Sulo Karlsson och Idde Schultz, där Sulo har skrivit all musik och tillsammans med Idde producerat samtliga album. Tillsammans har trion skapat musikalisk magi och nu släpps den sista och avslutande delen i trilogin; Portrait from a painted lady!

341,284

Monthly Listeners

17,313

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Kikki Danielsson now.

Listen to Kikki Danielsson in full in the Spotify app