This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Ivory

Popular

 1. 1.
  NO PAIN
  3:350:30
 2. 2.
  VARANN - Mwuana, Canto
  3:240:30
 3. 3.
  Mekka upp
  3:440:30
 4. 4.
  LIV & DÖD - Fille Danza
  4:150:30
 5. 5.
  FÖRSTÅ MEJ
  4:010:30
– 'NIRVANA' är mitt mästerverk. Livet går i vågor, man är bara människa, men den här skivan kommer vara min perfekta plats, även om allt annat raseras.
Det är mycket verklighet i låtarna, men samtidigt fungerar det som en verklighetsflykt för mig att skriva om det som hänt, säger Ivory.
Ivory fyllde 30 förra året och han började rappa redan som 12-åring, men hade ett avbrott mellan 17 och 25. Han hade hoppat av skolan och fotbollen när hårddisken med 200 beats kraschade. Han började driva runt och tjäna pengar på ströjobb och kriminalitet. Men för fem år sedan plockade han upp musiken igen.
En större tragedi än så har färgat Ivory och den nya musiken. 20 år gammal blev Ivory pappa. Men för ett par år sedan dog sonen, allvarligt sjuk, och tillvaron kastades omkull fullständigt. Han sörjde inte bara sitt barn, utan även sin pappa som hade gått bort i cancer ett par år tidigare – och att barnets mamma, hans barndomsvän, hade brutit kontakten.
Ivorys ”NIRVANA” tar avstamp i mycket personligt mörker och artisten hoppas att fansen ska lära känna honom på riktigt nu. Men mest av allt vill han hylla sin son och skänka hopp.
– Jag vill hylla min son Cédric genom min musik. Det är lättare att skriva låtar än att prata om det. Jag vill lyfta människor som också går igenom tragiska saker och lever med sorg. Jag hoppas att de kan inspireras av att jag har gått igenom något så tungt, men kan leva vidare. Jag trodde att livet skulle ta slut, men det går vidare.

60,562

Monthly Listeners

3,905

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Ivory now.

Listen to Ivory in full in the Spotify app