This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Zacke

Popular

 1. 1.
  100 Mil - Movits!
  3:270:30
 2. 2.
  Polisen - Constine
  3:460:30
 3. 3.
  Solsidan
  4:050:30
 4. 4.
  Ge Dom Allt
  3:190:30
 5. 5.
  Utomlands - Peter Morén
  3:180:30
Zacke debuterade 2010 med det manifestprisade albumet "Visst är det vackert". Sedan dess har han finslipat sitt uttryck och etablerat sig som en av landets främsta rappare och textförfattare - som genom ett annorlunda perspektiv lyckats skildra storstad kontra landsort.
Om svensk hiphop tidigare varit ett fenomen koncentrerat till storstäderna skapade han utrymme för att berätta om en annan verklighet och människor från en annan del av landet.
2013 släpptes uppföljaren "Renhjärtat", som ytterligare underströk Zackes sällsynta förmåga att kombinera stenhårt sväng med nyskapande och välskrivna texter.
Tre år senare kom det kritikerrosade albumet "Fattigkussen", där albumets namn syftade på talesättet "fattiga kusinen från landet". Den röda tråden genom hela albumet var konceptuellt byggd kring denna karaktär - som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Albumet beskrevs som ett unikt kapitel i svensk hiphop-historia och blev tvåfaldigt Grammisnominerat, som årets textförfattare och årets hiphop.
För samtliga produktioner står den ständige vapendragaren "Mördar-Anders" aka Anders Rensfeldt (Movits!).

53,780

Monthly Listeners

9,427

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Zacke now.

Listen to Zacke in full in the Spotify app