This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Zacke

Popular

 1. 1.
  Utomlands - Peter Morén
  3:180:30
 2. 2.
  Mammas nya kille - Frej Larsson
  3:530:30
 3. 3.
  Torgny - Dida Remix - Dida
  2:470:30
 4. 4.
  Spy På Dom
  3:270:30
 5. 5.
  Torgny
  3:590:30
Zacke debuterade 2010 med Manifestprisade albumet “Visst är det vackert” och har etablerat sig som en av få artister som lyckats skildra människor och delar av landet som ofta hamnar i skymundan.
Med sitt andra album Renhjärtat hade Zacke sparkat in dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund.
På det tredje albumet, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande.
Albumet Fattigkussen beskrevs som ett unikt kapitel i svensk hiphop-historia och blev tvåfaldigt Grammisnominerat, som årets textförfattare och årets hiphop. Av recensenterna rankades albumet högst under månaden det släpptes och Luleårapparen fick pryda omslaget på DN Kultur. ”En av svensk hiphops just nu allra bästa berättare” – DN - ”Fantastiskt bra… Skivan är som en roman. Ett tecken på att musik och lyrik är den nya litteraturen. – Per Sinding Larsen
Tiotals miljoner plays på Spotify och hyllade turnéer över hela landet bevisar att Zacke inte enbart är en kritikergunstling. Han har beskrivits som en av landets främsta textförfattare och har med sitt unika perspektiv skildrat livsöden i en annan del av Sverige.

63,510

Monthly Listeners

8,203

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Zacke now.

Listen to Zacke in full in the Spotify app