This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Z.E

Popular

 1. 1.
  74 BARS
  2:530:30
 2. 2.
  Herren på Täppan - Owen
  3:080:30
 3. 3.
  PARA E MAKT
  2:330:30
 4. 4.
  TWERK PÅ EN BENZ
  2:430:30
 5. 5.
  Ungefär - Jiggz
  2:290:30
Z.E är en artist från Stockholms västra förort Tensta. Med 2 släppta Album och 3 singlar har Z.E det senaste året fått sin musik spelad över 150 miljoner gånger i Sverige.
Samt lyckats med något som kanske av många ses vara en omöjlighet; hans första album “Min Penna Blöder” hamnade, utan hjälp från major bolag eller budget för PR, på 1:a plats på svenska topplistan och 4 låtar hamnade på top 20 bara en vecka efter release. Nästa album ”Sverige Vet” Z.e släppte samma år gjorde precis samma sak återigen.
Z.E och hans självständiga Team Platina (Gringo, Jiggz och Biggie Juke) har under de senaste 3 åren byggt en solid fanbase genom video/låt släpp på youtube. De har lyckats att skapa en plats för sina villkorslösa och hängivna lyssnare fram tills 2018, året som Z.E tog steget fram för att satsa helhjärtad på musikkarriären.
Med släppet av “Min Penna Blöder” så står det klart att musiken som Z.E tillsammans med producenterna skapar ger något nytt till en växande genre i musik sverige. Texterna är plockade från en vardag som svävar mellan känslor och tankar om överlevnad till att göra sin mamma stolt. Z.E´s ständigt utvecklande ton, lekfulla metaforer och textförfattande för en närmare verket, nästan som att se alla texter bli filmatiserad framför sig.
De sömnlösa nätterna bakom skrivbordet och övernattningarna på studion har gett resultat, något som inte undgår den yngre generationen som på sociala medier har varit nyckeln till spridningen av musiken.

653,919

Monthly Listeners

60,640

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Z.E now.

Listen to Z.E in full in the Spotify app