This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Josee Koning

Popular

 1. 1.
  Sonnet III - Paskal Jakobsen
  3:040:30
 2. 2.
  Samba De Uma Nota So - Dori Caymmi
  2:210:30
 3. 3.
  Memória Da Pele (feat. João Bosco) - João Bosco
  4:330:30
 4. 4.
  Aguas De Marco
  3:350:30
 5. 5.
  Agua De Beber
  2:470:30
Zangeres Josee Koning schreef geschiedenis door in de jaren '80 de Braziliaanse muziek in Nederland te introduceren met de legendarische band Batida.
Daarmee was zij de eerste zangeres in ons land die zich compleet wijdde aan de Braziliaanse muziek.
In 1995 besloot Josee een solocarrière te starten. Haar ontmoeting met Antonio Carlos Jobim leidde tot haar eerste solo album 'Tribute to Antonio Carlos Jobim', geproduceerd door Dori Caymmi. Na dit succes volgden vele soloalbums, samenwerkingen, concerten en toernees met Braziliaanse artiesten o.a. Ivan Lins, João Bosco, Nosso Trio en 'Who's the Bossa?' en het Orchestra Jazz Sinfônica uit São Paulo.
In 2014 komt het album The Chamber Music Project uit met de internationale band ‘Who’s the Bossa?’, een nieuwe parel in haar toch al rijke discografie.
In 2018 verschijnt het album Verloren en Gevonden. Het is een opmerkelijk album met niet eerder getoonzette teksten van haar ex-echtgenoot, Nederlands beste tekstdichter: Lennaert Nijgh. De teksten, grotendeels afkomstig uit het Literatuur museum, zijn voorzien van muziek door de crème de la crème van de Nederlandse muziekscene: Frank Boeijen, Herman van Veen, Han Kooreneef en Peter Slager.

663

Monthly Listeners

194

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Josee Koning now.

Listen to Josee Koning in full in the Spotify app