This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Yevgueni

Popular

 1. 1.
  Als Ze Lacht
  4:240:30
 2. 2.
  Nooit naar nergens
  4:310:30
 3. 3.
  Waar jij niet bent
  3:270:30
 4. 4.
  Nieuwe Meisjes
  2:570:30
 5. 5.
  Adem
  3:410:30
Tijd is alles. De titel van het zesde Yevgueni-album was snel gekozen. De tijd, doorgaans zo ontastbaar, diende zich de voorbije drie jaar namelijk in allerlei concrete gedaanten aan in het hoofd van frontman Klaas Delrue.
Net voor zijn veertigste werd hij vader. Na de verloren tijd omdat dat niet meteen wilde lukken, stond hij voor het grootste avontuur van zijn leven. Nogal onzeker, door het woelige tijdperk waarin zijn dochter moet opgroeien, maar ook omdat zijn beste jaren misschien al achter hem liggen en de tijd dringt.
Er was dus veel te vertellen, en de verleiding was groot om de nieuwe inspiratie spontaan en organisch in songs om te zetten. Tijdens een van hun traditionele cafébijeenkomsten besloten founding fathers Klaas, Geert en Maarten echter om niet te berusten in de herkenbaarheid die na vijf albums onvermijdelijk de kop op steekt. Daarom kozen ze met producer Jo Francken voor een weg met meer weerstand. Zijn ervaring legde de focus weer op de grondstof: tekst met inhoud, een straffe melodie, en een helder arrangement. Die uitdaging – het eerste idee is niet altijd het beste – creëerde een gezonde spanning tussen de bandleden. Dat pushte hen naar de meest coherente en uitgepuurde sound die Yevgueni tot nog toe op plaat heeft gezet. Je hoort een zanger die iets te vertellen heeft, en een band die dat, subtieler dan ooit, uitvergroot.
Yevgueni klonk nooit zo persoonlijk, eerlijk en actueel. En tegelijk ook nooit zo tijdloos. Tijd is niets. Tijd is alles.

42,656

Monthly Listeners

7,821

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Related Artists

Listen to Yevgueni now.

Listen to Yevgueni in full in the Spotify app