This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Maxida Märak

Popular

 1. 1.
  My People - Livemusiken från Säsong 3 - Jill Johnson, Ken Lingad, Bill Miller
  5:290:30
 2. 2.
  Lova ingenting
  2:370:30
 3. 3.
  Ta dig tillbaka
  3:480:30
 4. 4.
  Vill ni se en stjärna
  2:440:30
 5. 5.
  4:530:30
Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar.
Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.
Maxida är en mycket mångfacetterad artist och de senaste åren har varit imponerande produktiva. Vi har sett henne i filmen Glada hälsningar från Missångerträsk vars ledmotiv, Feel That Gold, hon både skrivit och framför. I SVTs stora succésatsning Midnattssol, av skaparna till Bron, såg vi henne i en av huvudrollerna och det är Maxida som jojkar i vinjetten till serien. Inte minst så har hon rest både Sverige, Norge och Grönlands runt för att leverera den egenproducerade hiphopen live. Musiken finns givetvis också utgiven, hittills i form av en rad singlar och två EP och hon är alltid igång och jobbar med nytt material.
Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist. Det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.
<br>

35,852

Monthly Listeners

10,487

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Maxida Märak now.

Listen to Maxida Märak in full in the Spotify app