Mira

Popular

 1. 1.
  Afgebroken Brug
  3:580:30
 2. 2.
  In De Fleur
  4:070:30
 3. 3.
  In De Fleur - (Radioversie)
  3:220:30
 4. 4.
  Niet Op Punten
  4:420:30
 5. 5.
  Zeker in de winter - Vera Coomans
  3:150:30
Mira. Voer voor liefhebbers van goudeerlijke, spitsvondige pop. Sinds haar debuut 'In De Daluren' (2006) staat Mira garant voor gevatte, melodieuze songs vol zelfrelativering en rake observaties.
2021 brengt nieuw werk van Mira; ‘heilig hart’, haar vijfde plaat. Tien songs, tien verhalen, verbonden met elkaar in een sfeer van onbehagen en melancholie, verlangen en nostalgie. Mira blijft trouw aan haar roots als chansonnière, maar staat tegelijk met twee voeten stevig in deze tijd. Songs met een eigen smoel, teksten met de vinger aan de pols. Over doorgaan, ook al zijn we op. Over alles willen bijhouden. Over vrienden die vreemden worden. Over dat het hier niet op punten staat.
Op de cover staat Mira als de Heilige Maagd Maria in een bruine kroeg. De druk om een goed mens, een perfecte moeder te zijn in woelige tijden, loopt als een rode draad door ‘heilig hart’.
Het gelaagde, vaak ongrijpbare klankpalet van het album is het resultaat van een intense samenwerking met producer Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto, Ansatz Der Maschine), contrabassiste/ arrangeur Anneleen Boehme (LABtrio, Grand Picture Palace) en celliste Juno Kerstens (The Bonnie Blues). Mira had al lange tijd bewondering voor zangeres Vera Coomans, bekend van onder andere de jaren ‘80 cultgroep Madou. Ze trok haar stoute schoenen aan en vroeg Vera om een samenwerking. Zo ontstond ‘Zeker in de winter’, een duet over hoe de jaren ook zachtheid kunnen brengen.

5,907

Monthly Listeners

802

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Listen to Mira now.

Listen to Mira in full in the Spotify app