This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Bromander

Popular

 1. 1.
  Kleo
  3:100:30
 2. 2.
  Jeanne d'Arc
  4:150:30
 3. 3.
  Sida vid sida
  3:270:30
 4. 4.
  Dansar i natten
  4:280:30
 5. 5.
  Där som lyckan bor
  4:550:30
Bakom artistnamnet Bromander hittar vi den emigrerade Ålänningen Staffan Lindström som efter sju år som modell bärandes Gucci, Hermes och Givenchy på Milanos modevisningar numera också titulerar sig som artist.
Debutalbumet ”Du sköna nya värld” släpptes via eget maskineri och ledde till lovord som ”typ underground” (Ålandstidningen), ”70-tals doftande sommarpop” (Popmusik) och kulminerade sen i ett sommarprat i Ålands radion.
"En misslyckad bildkonstnär, förförd av melodier. Min mamma är gammal vissångerska och släppte skivor på 80- och 90-talet. Rösten och sångerna fanns alltid i huset, så det kändes naturligt att följa i de spåren. Ödet kom i kapp. Första skivan var nog bara en nödraket. Rakt upp i himlen. Jag finns!"
Våren 2020 är Bromander tillbaka med ett nytt album vid namn ”Underströmmar” via Youth Recordings. Här hör vi en tydligt positiv klangbotten med målande texter. Staffan själv beskriver musiken och sig själv som en ”soligare Nick Cave”.
"Underströmmar är definitivt en skiva om att vara människa och att konfrontera sånt som vi kanske inte gärna vill konfrontera. Som vetskapen om att vi är påväg mot en ekologisk katastrof, ett Armagedon i slow motion. Eller att tiden klöser sönder oss inifrån och utanpå. Att vi är svaga. Men vi blir starka tillsammans och man måste stötta dem som orkar kämpa för en bättre värld"

1,745

Monthly Listeners

195

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Bromander now.

Listen to Bromander in full in the Spotify app