This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Rappende Meiden

Popular

 1. 1.
  Ik Twijfel
  3:380:30
 2. 2.
  Lange Weg
  2:460:30
 3. 3.
  Zolang Je Bij Me Blijft
  3:100:30
 4. 4.
  Solo
  3:080:30
 5. 5.
  Mama
  4:000:30
Rappende Meiden maakt popmuziek met rap. Het duo bestaat uit Carlijn (1996) uit Utrecht en Gwendolynn (1989) uit Meppel.
Deze rapmates vonden elkaar in 2014 via YouTube.
In 2016 krijgt Rappende Meiden bekendheid door mee te doen aan Giels Talentenjacht. Het duo bereikt de Top100 uit meer dan 1100 inzendingen. Het levert optredens op bij Zapplive en Dutch Youtube Gathering.
Popmuziek met rap
De verhalende muziek van Rappende Meiden is puur. Positief in de kern, een ruw randje aan de buitenkant. Popmuziek met rap. De meiden schrijven de teksten zelf en halen daarvoor inspiratie uit hun eigen leven. Terugkerende thema´s zijn: durven zijn wie je bent en vertrouwen op je eigen kracht bij tegenslag. De raps van Rappende Meiden zijn binnen de hiphop een nieuw genre. Het valt moeilijk in een hokje te stoppen. Net als de Rappende Meiden zelf.
Rappende meiden op het podium
Als de beat start en de twee rappers staan klaar, dan gebeurt er wat. Zowel op het podium als ervoor. De chemie tussen de twee soulmates is voelbaar voor het publiek. Hun poëtische teksten komen binnen, raken de gevoelige snaar, maar zorgen vooral voor een positieve sfeer en stimuleren onderling respect. Rappende Meiden trad in 2016 op bij grotere festivals en evenementen, zoals Koningsdag en de Dag van de Arbeid. De meest gehoorde reactie na een optreden van het rapduo is: “Ik dacht dat ik niet van rap hield, maar dit is wel héél tof.”

65

Monthly Listeners

95

Followers

Where people listen

Singles

Listen to Rappende Meiden now.

Listen to Rappende Meiden in full in the Spotify app