Aarne Pelkonen

Aarne Pelkonen

Popular

Popular releases

Albums

Singles and EPs

Featuring Aarne Pelkonen

Fans also like

Appears On

Artist Playlists

About

4,737 monthly listeners

Baritoni Aarne Pelkonen on nuoren polven menestyneimpiä ja monipuolisimpia ooppera- ja konserttilaulajia Suomessa. Hänet muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. 
 Kaudella 2018/19 hän debytoi Suomen Kansallisoopperan solistina Jaakko Kuusiston oopperassa “Jää”. Kaudella 2017-2018 Aarnen näyttämörooleihin sisältyivät mm. Kreivi Robinson Cimarosan oopperassa “Il matrimonio segreto” ja Freddy Loewen musikaalissa “My fair lady”. 
 Kausina 2015-2017 Aarne kuului Oldenburgin oopperan solistikuntaan, jossa hänen roolejaan olivat mm. Figaro Mozartin Figaron häissä, Donner Wagnerin Reininkullassa ja Pallante Händelin Agrippinassa.
 Aarne on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla, Berliinissä prof. Thomas Quasthoffin luokalla sekä useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Thomas Hampson ja Barbara Bonney.
 Aarne on aktiivinen liedlaulaja sekä 2015 perustetun Suomen Lied-akatemia ry:n perustajajäsen. 10 vuoden duoyhteistyö pianisti Juho Alakärpän kanssa on saanut tunnustusta kotimaassa ja johtanut palkintoihin kansainvälisissä kilpailuissa.
 Aarnea voi kuulla sooloalbumeilla ”Virsi” (2013), ”Taivas sylissäni” (2018) ja ”Haavekuvia” (2019) sekä Ylioppilaskunnan laulajien joululevyllä “Maa on niin kaunis” (2017). Yleisradiolle Aarne on äänittänyt mm. Johannes Brahmsin ja Jean Sibeliuksen lauluja.

1,842

Followers