This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

de Boetners

Popular

 1. 1.
  Later (As I-J Groter Bunt)
  3:480:30
 2. 2.
  Mien Brommer
  3:250:30
 3. 3.
  A-j Moar Schik Hebt
  3:510:30
 4. 4.
  Heavig!
  3:560:30
 5. 5.
  Zommer
  4:080:30
de Boetners zagen het daglicht als bezoekers van het Zwarte Cross Festival 2011. De afwezigheid van Eric Vreuls (crew) heeft zoveel inspiratie opgeleverd dat Kevin Raayman (zang en gitaar) en Koen Büttner (gitaar en achtergrondzang) besloten om er een nummer over te schrijven.
Vanaf zomer 2013 werd het duo versterkt met Bram Kruijt (drums en achtergrondzang) en Alex Simons (basgitaar). Hier en daar werden er wat nummers uitgebracht waar onder 'Goa Je Met (Noar Mien)'. Dit nummer leverde veel media-aandacht op bij o.a. Optimaal FM en bij Giel Beelen op 3FM. Dit gaf veel motivatie om aan de slag te gaan met een volledig album. De band heeft op 23 mei 2014 haar eerste album uitgebracht onder de titel ‘A-j Moar Schik Hebt’ en sindsdien speelt de band regelmatig in alle hoeken van de Achterhoek en omstreken. Onder andere Huntenpop, het Høkersweekend, Høken in Toldiek, een eigen theatershow in het Barghse Huus ('s-Heerenberg) en de DRU Cultuurfabriek werden aangedaan.
Op 21 mei 2016 kwam het langverwachte tweede album van de band uit: 'Heavig!'. Het album werd opgenomen in de studio van Hendrik Jan Bökkers en bevat onder andere 'Mien Brommer', 'Kleine Gleaskes' en titeltrack 'Heavig!'. Het album wordt groots gepresenteerd met een eigen club-headline show in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. In een volle popzaal waren er ook gastoptredens van Alan Gascoigne (ex-Normaal) en Willem te Molder (Boh Foi Toch).

3,498

Monthly Listeners

416

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Related Artists

Listen to de Boetners now.

Listen to de Boetners in full in the Spotify app