This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Sørheim

Popular

  1. 1.
    Missil
    3:440:30
Rune Sørheim er oppvokst i Ringsaker eller nærmere bestemt i Brumunddal. Han oppdaget musikken i meget ung alder på vei til barneskolen med Sting sin ”Russians” på øret.
Sørheim har alltid vært over gjennomsnittet interessert i musikk og har sine tydelige referanser fra Rock, men også elektronisk musikk har hele tiden vært en inspirasjonskilde.
Musikken han lager kan beskrives som Pop, men med innslag av Rock som møter det elektroniske. Stemmen til Sørheim har blitt sammenlignet med storheter som Bono og Sting, men allikevel med sitt eget særpreg. Sørheim sine referanser oppover årene har vært U2, David Bowie, Live, Sting, og mange fler. Aha sine moll låter kommer han heller ikke unna. Av ny musikk som inspirerer er det Editors, Susann Sundfør, The National og War On Drugs.
Sørheim var med å danne Sonic Debris i 1998 og har siden den gang spilt inn flere studioalbum i regi Sonic Debris. Sonic Debris ga ut sitt kritiker roste debut plate (Velvet Thorns) igjennom plateselskapet DVS Records i 2000. I 2010 ga Sonic Debris ut den foreløpige siste platen ”Day for Night”.
Sørheim har hele veien laget egenskrevet musikk der de fleste låtene har blitt skrevet med engelsk tekst. Produsent Sven Andréen i plateselskapet Klokkereint ville derimot jobbe videre med de Norske låtene. Resultatet har nå blitt til flere låter som skal presenteres utover 2017 og 2018.
” Sørheim sitt ønske er å kunne inspirere andre til å lage musikk slik andre har inspirert han”
<br>

22

Monthly Listeners

24

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Listen to Sørheim now.

Listen to Sørheim in full in the Spotify app