This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

De Kraaien

Popular

 1. 1.
  Pony - Charly Lownoise Remix - Charly Lownoise
  3:320:30
 2. 2.
  Broekie
  3:080:30
 3. 3.
  Pony
  3:540:30
 4. 4.
  Sinterklaas
  2:200:30
 5. 5.
  Staat 'ie Lekker Hard?!
  3:250:30
Sinds 2009 veroveren Prins Clit In Paanham en Bernd Gansebev de Nederlandse bodem. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze teksten en dit alles op z’n Haags.
De Kraaien zijn vooral bekend van ‘Ik vind je lekker’. In 2013 ontvingen ze voor de verkoop van meer dan 10.000 singles een gouden plaat in het ochtendprogramma GIEL van dj Giel Beelen op 3FM. De videoclip werd bijna dan 5,5 miljoen keer bekeken (o.a. met een featuring van de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen).
Het gigantische succes van de met goud bekroonde plaat ‘Ik Vind Je Lekker’ werd opgevolgd door een aantal sterke tracks zoals: ‘Pechvogel’, ‘Ik Wil Met Je Sexen’, ‘Rollen’ en hun cover van de wereldhit ‘Blurred Lines’, die De Kraaien veranderden in ‘Dat Gepijpzeik’.
Na een periode van rust zijn De Kraaien in 2016 weer helemaal terug.
Hun terugkeer werd gevierd door het kapen van De Pier in Scheveningen, waarbij ze een driedaagse ‘illegale’ rave organiseerde.
In maart kwam hun eerste album Goud uit, met daarop releases zoals ‘Kattenkwaad’ in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow en ‘Pony’. De teksten van de twee geboren Hagenezen zijn nog altijd rauw, rebels en spot-on. Een collectie van tien mega sterke en speaker-scheurende songs die al je verwachtingen te boven gaan. Het album bevat invloeden van genres als reggae, dub, rock, club, electronica en drum ’n bass. De Kraaien zetten zichzelf weer op de kaart met een zeer sterk album!

41,055

Monthly Listeners

6,596

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to De Kraaien now.

Listen to De Kraaien in full in the Spotify app