This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Sink the Bismarck

Popular

 1. 1.
  Endgame
  3:430:30
 2. 2.
  Collider
  3:330:30
 3. 3.
  Missing in Action
  2:580:30
 4. 4.
  Solid Gold
  3:320:30
 5. 5.
  Click on the Puppy
  3:490:30
Sink the Bismarck is terug met een nieuw album, Songs on the Styx. Zo’n 9 jaar na het begin pakken deze mannen de volgende golf om fier over de zee van rock en roll te surfen.
Sink the Bismarck ontstond in 2010, lanceerde een oerdegelijke EP (Direct Hits) en bracht met enige regelmaat nieuwe pareltjes uit als Haunted Mansion, Endgame en Collider. De mannen uit de omgeving van Leiden en Den Haag veroverden harten met wervelende liveshows en sleepten onder meer de Popprijs Haarlemmermeer en de Grote Prijs van de Bollenstreek (tegenwoordig Nobel Award) in de wacht. Ze speelden in Paradiso en openden in Leiden voor de Amerikanen van Joyce Manor.
De afgelopen jaren werd het gas iets teruggenomen, maar in alle rust werd keihard gewerkt. Het resultaat is een hagelnieuw album, een nieuwe look en een nieuw geluid. Songs on the Styx is een epos op zee, een woelige reis langs onzekerheden, nieuwe kansen en foute keuzes. Waarbij in de verraderlijke diepten van de eigen ziel misschien wel de grootste gevaren loeren, die je elk moment onder water kunnen sleuren.
De duisternis is dus gebleven, net als de wervelende liveshows. Tijdens optredens nemen de mannen het publiek mee op een boottocht over de wateren van de cruiserock, met veel bombarie, soms een vrolijk noot en vooral een overdosis energie. Met catchy liedjes, beeldende teksten en soms knalharde riffs. All aboard, trossen los en reddingsvest aan. Sink the Bismarck is weer op stoom.

9

Monthly Listeners

73

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Listen to Sink the Bismarck now.

Listen to Sink the Bismarck in full in the Spotify app