This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Ray Klaassen

Popular

 1. 1.
  Tussen Nu En Nooit - Radio versie
  3:080:30
 2. 2.
  You're Beautiful
  3:270:30
 3. 3.
  Ik Ben Terug
  3:090:30
 4. 4.
  Speel Met Mij
  3:180:30
 5. 5.
  Idolaat
  3:060:30
Ray Klaassen, singer-songwriter, verkleefd aan zijn gitaar. Zingt en schrijft Nederlands en engelse liedjes.
Maar zijn hart wijst naar ‘t Nederlandstalige. In 2010 stond hij met rode puntschoenen op het grote podium in de 1e editie van ‘The Voice of Holland’. Bracht ‘t tot en met liveshow 2 maar moest afzwaaien omdat hij zijn gitaar niet wilde afstaan.
Hij viel op en was landelijk te horen met zijn singles: ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’ waarvan de laatste op 9 in de top 10 verscheen op 100%nl.
Daarvoor was hij te horen als jinglezanger bij Jeroen van Inkel op Q-music en Radio Veronica en schreef mee aan zijn bekendste jingle: ‘ Je dag is goed’. Hij verzorgde een item in de ochtendshow met Jeroen van Inkel: ‘Een wijssie voor een meissie’ en ‘Zeg het met een lied’. Als songwriter schrijft Ray muziek en tekst voor andere artiesten in binnen- en buitenland.
In 2014 bracht Ray in eigen beheer ‘Het Licht’ uit. Een lied over zijn vader die hij verloor aan kanker in 2001. Na ‘The Voice’ tekende Ray een deal bij platenlabel About Neo in Hilversum. Dit gaf hem het vertrouwen en de kans om weer mooie liedjes maken voor zijn nieuwe album.
Ray bracht onlangs zijn EP ‘Dichter bij jezelf’ uit die hij live met band opnam in de legendarische studio 1 van Wisseloord. Op dit moment bouwt Ray aan een programma met Nederlandstalige liedjes.

195

Monthly Listeners

419

Followers

Where people listen

Singles

Related Artists

Listen to Ray Klaassen now.

Listen to Ray Klaassen in full in the Spotify app