This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

$hirak

Popular

 1. 1.
  Miljonair (feat. SBMG, Lil' Kleine, Boef & Ronnie Flex) - SBMG, Boef, Lil Kleine, Ronnie Flex
  3:090:30
 2. 2.
  My Money (feat. Bokoesam, Bizzey & Dopebwoy) - Bizzey, Dopebwoy, Bokoesam
  3:000:30
 3. 3.
  DM's (feat. Adje, 3robi & Josylvio) - Adje, 3robi, Josylvio
  2:540:30
 4. 4.
  Beng (feat. SBMG) - SBMG
  3:130:30
 5. 5.
  Jacin - Jacin Trill,
  2:420:30
$hirak werd in 1993 geboren in Capelle aan den IJssel. Als een klein jongetje van zes jaar liet hij al zien uit wat voor hout hij gesneden is; de piano had geen geheimen voor hem en later wist hij zelfs klassieke composities van Erik Satie en Yann Tierssen met speels gemak naar zijn hand te zetten.
Tegen het einde van 2015 was hij een van de paradepaardjes van Ali B's managementbedrijf SPEC. en had hij zijn eerste nationale hit gescoord met Lil' Kleine en Ronnie Flex ('Drank & Drugs' - de meest gestreamde Nederlandse raptrack van 2015). Datzelfde jaar reisde hij af naar Texel voor een schrijverskamp met hiphopcollectief New Wave. Met hen won hij de Popprijs en een Edison voor het beste album van het jaar.
De daaropvolgende jaren waren minstens net zo succesvol. $hirak won de FunX Award voor 'Best Producer' in 2016, produceerde naast de meest gestreamde Nederlandse raptrack van 2015 ook die van 2016 ('Jungle' ) en 2017 ('Krantenwijk) en produceerde hij de tracks voor beide albums van Lil' Kleine: 'WOP' en 'Alleen'. De tijd was rijp voor $hirak om de volgende stap te zetten en zich als DJ en soloartiest te profileren.
Gedreven door de bewonderenswaardige ambitie om één van de beste internationale Urban DJ's te zijn, richtte $hirak al zijn pijlen op een carrière als soloartiest. En met succes: met zijn eigen single 'Miljonair' stond hij maar liefst vier weken lang op #1 in de Nederlands Single Top 100 en bereikte hij binnen twee maanden de platina status.

569,395

Monthly Listeners

37,730

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to $hirak now.

Listen to $hirak in full in the Spotify app