This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Fred Piek

Popular

 1. 1.
  Kaap'ren Varen - Walter Kuipers
  2:280:30
 2. 2.
  A Swallow Song - Rens van der Zalm
  3:340:30
 3. 3.
  Soms Een Moment - Rens van der Zalm
  4:090:30
 4. 4.
  Children of Darkness - Rens van der Zalm
  3:510:30
 5. 5.
  De Groenelandstraatjes - Walter Kuipers
  4:370:30
Ned.
Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.
Fred richtte in 1972 de folk-rock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaapren Varen”. Fungus maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.
Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP (“Fred Piek”) en maakte in 1988 een album met eigen werk ("Soms een Moment").
Met de CD “Vroeger is terug”, die hij maakte samen met multi-instrumentalist Walter Kuipers keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.
In 2015 is het album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse folk songs verschenen.
Het nieuwe duo Fred Piek & Rens van der Zalm maakt in 2020 opnames voor een nieuwe CD/LP. Regelmatig zullen er voorafgaand aan de release nummers op de streaming media verschijnen. Verschenen zijn : “De Scholen Haring - VL7”, "Soms Een Moment" en twee nummers van Richard Farina "A Swallow Song"en "Children of Darkness"
website: www.fredpiek.nl

462

Monthly Listeners

100

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Fred Piek now.

Listen to Fred Piek in full in the Spotify app