This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Daniel Kvammen

Popular

 1. 1.
  Du fortenar ein som meg
  3:280:30
 2. 2.
  Einsam i lag - Eva Weel Skram
  3:070:30
 3. 3.
  Du fortenar ein som meg - klineversjon
  4:170:30
 4. 4.
  Falle frå jorda
  3:270:30
 5. 5.
  Som om himmelen revna - Lars Vaular
  3:470:30
I Daniel Kvammens musikalske univers møter bygda, byen, og tenåringsangsten den store kjærligheten - både den store, lykkelige varianten, men også det underfundige, ulykkelige og ettertenksomme.
Som om Lars Winnerbäck eller Håkan Hellstrøm reinkarnerte en plass innerst i bygdenorge, som noen en gang så fint sa det. Kvammen har, på kun få år, blitt et ekte folkekjært navn her til lands.
Suksessen kom så og si over natten med slippet av Du fortenar ein som meg, som ble den mest spilte norske låta på NRK P3 i 2015. Det skulle ikke mange låter til, før Daniel Kvammen fikk status som en låtskriver av de sjeldne og en av de mest spennende nye artistene i Norge. Det debutalbumet plasserte unge Kvammen ettertrykkelig på det norske musikkartet og dette var bare starten på en kritikerrost musikalsk karriere.
Spellemannpris, P3 gull nominasjoner, besøk hos landets største tv-show og toneangivende festivaler. Tre album og et titals radiosingler på tre år er ikke verst for en bygdis som startet sitt yrkesaktive liv i skiheisen på Geilo.
Siden den spede begynnelsen som ung gutt med følsomme viser på dialekt, har Kvammen virkelig utfordret sitt egne lydbilde i stadig nye og spennende retninger, noe spennet i hans tre album Fremad i alle retninga, Vektlaus og Maktlaus virkelig er gode eksempler på.
Den nye singelen «Falle frå jorda» er første smakebit fra hans mest ambisiøse prosjekt til dags dato, albumet Guta som gret.

88,966

Monthly Listeners

9,060

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Daniel Kvammen now.

Listen to Daniel Kvammen in full in the Spotify app