This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

AAPNOOTMIES

Popular

 1. 1.
  Kantlijn
  3:110:30
 2. 2.
  Hoger Dan Een Vlieger
  3:540:30
 3. 3.
  Vogel Zonder Grens
  4:240:30
 4. 4.
  Saartje Kom Je Buiten Spelen
  4:090:30
 5. 5.
  Fiets Je Met Me Mee?
  3:230:30
AAPNOOTMIES is de Nederlandstalige indiepopband rondom zangeres en songwriter Dinaira Scheffers. Haar muzikale invloeden haalt ze uit bands als Jónsi, Sigur Rós, James Blake en Bon Iver, maar ondanks haar Engelstalige achtergrond besloot zij toch de overstap naar Nederlandstalig te maken.
Na de release van het debuutalbum in maart 2016 gaat het de band al snel voor de wind. Zo’n 80 optredens, drie singles met bijbehorende videoclips, airplay op Radio 1, Radio 2 en 3FM, finale Grote Prijs van Nederland en Sena Performers PopNL Award, 23 shows tijdens de Popronde (als 3voor12 Talent) en festivals als Oerol, Parkpop, Where The Wild Things Are, Sniester en Westerpop, voorprogramma DI-RECT en Maaike Ouboter en het winnen van de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent. Op 1 maart 2018 ging bovendien de film De Wilde Stad in première waarbij het nummer Vogel Zonder Grens op de door Top Notch uitgebrachte soundtrack staat.
Het nieuwe album Timor & Victoria, dat wordt uitgebracht als tweeluik, staat qua thematiek voor vrijheid, wat hierin twee kanten heeft; de zoektocht naar vrijheid (en het bevrijden van jezelf) op Timor en het hebben van vrijheid op Victoria. Timor is nu uit, Victoria volgt in het voorjaar van 2021.

4,537

Monthly Listeners

422

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to AAPNOOTMIES now.

Listen to AAPNOOTMIES in full in the Spotify app