This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Maartje Teussink

Popular

 1. 1.
  7:470:30
 2. 2.
  Prologue/Sudden - Conny Janssen Danst,
  4:180:30
 3. 3.
  Sudden Rainfall
  2:190:30
 4. 4.
  3:540:30
 5. 5.
  2:450:30
Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componist, singer-songwriter en vocalist. Na haar basisstudies op de klarinet studeerde zij aan de afdeling slagwerk en klassieke zang van de Janaček Music Academy in Brno (Tsjechië) en studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie Amsterdam.
Daarna vervolgde zij haar studies als artist in residence (Burren College of Art, Ierland) en volgde privélessen (contrabas, zang) en verschillende zangmasterclasses (o.a. zang bij Lucia Meeuwsen).
Kenmerkend voor haar werk is de krachtige en poëtische atmosfeer die zij als een soundscape en geluidsdecor ontwerpt voor theater- en dansvoorstellingen. Een sterke verbinding met de thematiek van een voorstelling is voor haar een belangrijk creatief uitgangspunt. Maartje creëert live haar muzikale sferen, soundscapes en songs met een breed spectrum aan muziekinstrumenten, zoals gitaren, slagwerk, contrabas, piano, synthesizer, klarinet en bouzouki in combinatie met vocalen en samples.
‘Organic Cities’ - uitgebracht bij Bertus Distributie/Butler Records is ontstaan tijdens reizen tussen verschillende steden in de periode 2016-2018. De titel verwijst naar muziek die als verbindend en constant medium kan dienen als tijd en plaats continu veranderen. De songs geven een indruk van een constante wereld van gevoelens tijdens het opdoen van al deze indrukken en ervaring in een stads-bewegende wereld.

87

Monthly Listeners

121

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Maartje Teussink now.

Listen to Maartje Teussink in full in the Spotify app