This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Johnny Kask

Popular

 1. 1.
  Sluten anstalt blues
  4:150:30
 2. 2.
  Gråt gråt gråt
  3:120:30
 3. 3.
  Blod på mina händer
  2:420:30
 4. 4.
  Hälsa min Marie
  3:590:30
Bonni Pontèn och Micke Blomqvist, från det gamla punkbandet Asta Kask, blev ombedda att göra en avskalad spelning unplugged på Nalen i Stockholm under parollen ”Kompledigt”.
De svarade naturligtvis nej ett flertal gånger, men efter en turnèavslutning och julfest så fick de frågan igen. Denna gång svarade de direkt ja. Detta kan ha berott på nubbar och ovaksamhet. Med stor ångest och stolthet så begrundade de sitt misstag och beslöt sig för att genomföra åtagandet. Men inte kunde man väl spela Asta Kask låtar på akustisk gitarr?
De beslöt sig för att göra en riktig rövare. Den heliga kon, Johnny Cash, översattes till svenska och spektaklet drog till Nalen. Det blev succè direkt. Hela konceptet kändes så pass roligt och unikt att de beslöt sej för att sätta ihop ett eget band. Med basisten Ola och batteristen Mattias blev bandet komplett.
Naturligtvis finns alla Johnny Cash största hits med i Svenska tappningar där San Quentin blir ”Kumla”. Där Tågen åker förbi Tidaholmsanstalten i ”Folsom Prison blues”. En kavalkad av tragiska levnadsöden och misslyckad kärlek. Johhny Kask plockar de godaste bitarna av Johnny Cash, såväl hits och välkända som de helt okända låtarna ingen har hört.
Översättningarna är gjorda med största respekt för originalen, men också med glimten i ögat. Själva förstod inte bandet vad som hände eller vad de gjort. Alla snackade om detta band och förfrågningar om spelningar från de mest oväntade håll trillade in.

2,693

Monthly Listeners

631

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Johnny Kask now.

Listen to Johnny Kask in full in the Spotify app