Leander

Leander

Popular

Popular releases

Singles and EPs

Fans also like

Appears On

Artist Playlists

About

10,158 monthly listeners

Til tross for en lovende fremtid i den engelskspråklige musikkverden som Joe Achi (med over én million avspillinger, radiolisting, Ukas Urørt på P3, og flere andre milepæler) valgte Joachim Lauritsen likevel å satse på norsk under navnet Leander. 
Selv om hans nåværende sound bærer flere av de samme trekkene fra tiden som Joe Achi, er Leanders musikk mer moden, ektefølt og troverdig. På selv-produserte låter formidler bergenseren sine personlige historier med sin unike, sårbare og ofte melankolske stemme.
 Leanders debut-EP “FILM” ga lytterne blandet drops i form av singler som “Stolt Av Deg”, “Hjertebank”, og “Ba Bounce” med Kjartan Lauritzen. Hans andre EP, “Dypet” hadde mer innsnevret tematikk, med en rød tråd i frykt, håpløshet og forhold som går i grus. 
I 2019 sikret 27-åringen seg finaleplass i “Musikkprisen” etter å ha blitt stemt frem av en jury bestående av blant annet artist Bendik, Kristin Winsents (Musikksjef i NRKP13) og musikkjournalist Asbjørn Slettemark. 
Høsten 2020 kom samarbeidsprosjektet “Balestrand Badeklubb Vol 1”, hvor Leander er å finne på fem av låtene. Prosjektet har features av blant annet Kjartan Lauritzen, Lemaitre, Jerry Folk og Dutty Dior. 
23 april slipper Leander sin nye single, «Første Gangen Var Den Siste».

230

Followers