This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Humming People

Popular

 1. 1.
  Homecoming Son
  4:060:30
 2. 2.
  Silver Spoon
  3:440:30
 3. 3.
  Home, Take Me Home
  5:070:30
 4. 4.
  Lost Men - Emmylou Harris
  5:060:30
 5. 5.
  Freedom
  3:360:30
Humming People har sitt opphav på Toten og består av fire unge menn midtveis i 20 årene. Allerede i ung alder var det artister som Johnny Cash og Bob Dylan som fylte båndene på de hjemmelagde kassettene deres.
Og med dette som inspirasjonskilde møttes guttene på en onkels låve for å synge, spille og skrive sanger. Og det var noe spesielt som skjedde når den amerikanske tradisjonsmusikken kom i møte med den norske kulturen: selv om det hørtes amerikansk ut, var det noe som var annerledes. Guttene gikk ikke i boots og skinnvest, men med høyvannsstøvler og lusekofte. Tekstene var ærlige og historiefortellende, -og det føltes på kroppen, det smakte jordnært og godt på ekte countryvis, men de sang om noe mer enn bare «highways and guns», det norske liv fikk også plass. Du kunne rett og slett ane lukten av stabbur og fjøs når disse gutta spilte, og slik er det fortsatt.
Humming People har funnet sitt eget og unike uttrykk. Det vekkes en nysgjerrighet hos lytteren, både i innland og utland, har guttene fått erfare. Det appelerer til ung som gammel, nordmann som amerikaner. To kulturer har krasjet på underfult, vakkert vis.

1,141

Monthly Listeners

1,740

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Humming People now.

Listen to Humming People in full in the Spotify app