This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Xander de Buisonjé

Popular

 1. 1.
  Wat Als Ik Nog Van Je Hou
  3:230:30
 2. 2.
  My American Girl
  3:140:30
 3. 3.
  Hou me vast
  5:140:30
 4. 4.
  Zeg Ja
  3:140:30
 5. 5.
  Casser La Voix / Dit Is Mijn Stem
  3:570:30
Xander leerden we kennen als frontman van Volumia! Hij schreef onder andere de nummers ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’.
Inmiddels Nederlandstalige klassiekers. In 2002 nam Xander afscheid tijdens een memorabele, laatste show in de Heineken Music Hall.
Bijna zestien jaar, vijf solo-albums, één akoestisch album en aantal singels verder, is hij nog steeds één van de meest populaire artiesten van Nederland. De meer recente single ‘De Wereld Redden’ bereikte de iTunes top 10 en zijn laatste tour-album ‘Xander in Concert’ werd bekroond met een gouden plaat. In 2014 en 2015 stond Xander op de bühne met zijn eigen interactieve theatershow ‘Xander Omarmt’ waarbij de vriendschap van de mensen in het publiek zijn belangrijkste inspiratiebron vormden.
Het grote publiek leerde Xander de afgelopen jaren ook beter kennen als gevestigd presentator en TV-persoonlijkheid dankzij mega-producties als De Vrienden van Amstel LIVE! waarvan hij zeven jaar op rij de host was en zijn deelname aan Holland Zingt Hazes en televisieprogramma’s als The Next Pop Talent en Bloed, Zweet en Tranen.
Sinds kort vervult Xander ook de rol van coach, producer en Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Bij uitstek drie dynamische en energieke manieren om zijn passie voor muziek over te geven aan anderen.

62,876

Monthly Listeners

9,953

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Xander de Buisonjé now.

Listen to Xander de Buisonjé in full in the Spotify app