This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Michael Barkey

Popular

 1. 1.
  Tasten In Het Duister
  4:440:30
 2. 2.
  Anders Zijn
  5:010:30
 3. 3.
  Schizofreen
  2:570:30
 4. 4.
  Betere Tijden
  3:450:30
 5. 5.
  Hoe Tolerant Is Schijnheiligheid
  4:080:30
Er uit wat er in zit
Muziek uit de sixties, daarmee werd ik groot gebracht. Voornamelijk muziek van Britse bands is mij met de paplepel ingegoten. Voor mijn solo carriere kon ik mij uitleven met The Surphonics (sixties) en speelde ik o.a. in League Of XO Gentlemen en Club Of High Eyebrows.
Maar we leven nu in 2018 en er is nog veel meer goeie muziek gemaakt die mij heeft beinvloedt. Zelfs een bezoek aan een trance party (hoe erg ik die muziek ook haat) heeft mij aangezet tot het schrijven van muziek. Ik ben dus een stukje verder gegaan dan mijn vorige plaat ´ Ik Zal Jullie Eens Flink de Waarheid Vertellen´.
Met invloeden van James Taylor tot Nirvana, van Coldplay tot Boudewijn de Groot, van Jack Johnson tot The Beach Boys, van David Bowie tot the Stranglers, van Johnny Cash tot Doe Maar, van The Jam tot AC/DC, lijkt het erop dat het geheel onsamenhangend wordt. Maar dat is het niet want het zit allemaal opgeslagen in en komt er uit via 1 en dezelfde persoon.
Op de EP ´Anders Zijn´ (2018) hoor je wat er op de plaat die uitkomt eind 2018 kan verwachten. Verdriet, onmacht, frustratie, boosheid, verliefdheid, ironie. Elk gevoel roept andere muziek op. En geloof, vergeet niet te geloven, al is het in jezelf....want je weet nooit wie in jou zit.<br>

22

Monthly Listeners

52

Followers

Where people listen

Singles

Listen to Michael Barkey now.

Listen to Michael Barkey in full in the Spotify app