This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Martijje

Popular

 1. 1.
  Op Jacht - Jeroen Rienties
  2:070:30
 2. 2.
  Weg Van De Wereld
  3:470:30
 3. 3.
  Veur De Keuning - Bert Hadders
  2:200:30
 4. 4.
  Op Schoelreis
  2:010:30
 5. 5.
  Kleuren Van Het Seizoen
  3:030:30
*Martijje is a Dutch singer from the norhern part of the Netherlands. She sings in the language of her region (Low Saxon) and combines this with swinging jazz, pop and world-music*
De Drentse zangeres Martijje neemt je mee naar het Drents van nu. Haar muziek vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, samba en blues. Centraal hierbij staat steeds het Drents, haar moedertaal.
In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’.‘ Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later - tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen - ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.
In 2015 kwam haar tweede album Evenwicht uit, met als rode draad 'verlangen'. Ook maakte ze twee albums met nieuwe Drentse kinderliedjes: Jamero (2011) en Het Jaor Deur (2016).
In 2019 komt Martijje met een nieuw album, waarin de blues zal doorklinken. De eerste single is tweetalig en verscheen in maart 2019: Weg Van De Wereld (Drents: Vort Van De Wereld)

104

Monthly Listeners

33

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Listen to Martijje now.

Listen to Martijje in full in the Spotify app