This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Martijje!

Popular

 1. 1.
  Krummeltie
  3:110:30
 2. 2.
  Hier! (In Drenthe)
  4:340:30
 3. 3.
  Hé Sunterklaos Mag Ik Metrieden?
  2:120:30
 4. 4.
  Evenwicht
  3:360:30
 5. 5.
  Kom Maor Gauw
  2:510:30
De Drentse zangeres Martijje neemt je mee naar het Drents van nu. Haar muziek vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, samba en Drents, haar moedertaal.
In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’.‘ Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later - tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen - ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.
In 2015 kwam haar tweede album Evenwicht uit, met als rode draad 'verlangen'. Ook maakte ze twee albums met nieuwe Drentse kinderliedjes: Jamero (2011) en Het Jaor Deur (2016)

51

Monthly Listeners

25

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Listen to Martijje! now.

Listen to Martijje! in full in the Spotify app