This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Martijje

Popular

 1. 1.
  Vort Van De Wereld
  3:470:30
 2. 2.
  Hier! (In Drenthe)
  4:340:30
 3. 3.
  Doe Je Mee
  3:220:30
 4. 4.
  Krummeltie
  3:110:30
 5. 5.
  Glimlach
  4:230:30
Martijje is a Dutch singer from the norhern part of the Netherlands. She sings in both Low Saxon (the language of the region) and Dutch and combines this with jazz, pop, blues and world-music.
De Drentse zangeres Martijje neemt je mee naar het Drents van nu. Haar muziek vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, samba en blues. Centraal hierbij staat steeds het Drents, haar moedertaal. Maar ook zingt zij in het Nederlands.
Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later - tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen - ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.
In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’. Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. In 2015 kwam haar tweede album Evenwicht uit, met als rode draad 'verlangen'.
Ook maakte ze twee albums met nieuwe Drentse kinderliedjes: Jamero (2011) en Het Jaor Deur (2016). In 2019 komt Martijje met een nieuw album, waarin de blues zal doorklinken. De eerste single is tweetalig en verscheen in maart 2019: Weg Van De Wereld (Drents: Vort Van De Wereld).

89

Monthly Listeners

38

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Related Artists

Listen to Martijje now.

Listen to Martijje in full in the Spotify app