De Niemanders

Popular

 1. 1.
  Kopfkino - Single Version
  5:070:30
 2. 2.
  Van Niets Naar Iets
  4:190:30
 3. 3.
  Skycrasher
  2:420:30
 4. 4.
  Die Ogen
  6:010:30
 5. 5.
  Foute Shit
  4:260:30
‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’
Songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens speuren als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.
Samen met – en geïnspireerd door – de inmates schrijven Rocco en Wout een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij De Niemanders.
‘Je ziet het niet, de barsten onder kekke kapsels, de vouwen in iemands ruggengraat. Het leven biedt geen stippellijntjes, maar een spagaat tussen goed en kwaad. De ‘iemanders’ schijnen in glossy’s, op het platte beeld zo vermetel. De Niemanders wonen op de achterkant van hun cv, in een heksenketel.’
Rocco Ostermann, Wout Kemkens en de gedetineerden worden bij dit project gedreven door hun gezamenlijke fascinatie voor de keuzes die mensen bewust en onbewust nemen op de ‘crossroads’ in hun leven. De uitkomst is een album met songs geschreven in Nederlandse gevangenissen en een concertreeks binnen en buiten de muren vanaf het najaar van 2020.

387

Monthly Listeners

244

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Listen to De Niemanders now.

Listen to De Niemanders in full in the Spotify app